pondělí 11. května 2015

Zdravější stravování - část 1

Část 1


Domácí zásoby


Na úvod chci říct pár slov.
Všechny lidi, kteří budou číst tento článek chci upozornit, že jde jen o moje postřehy.
Nejsem žádný odborník ale ráda podpořím lidi, kteří chtějí začít žít zdravě.
Tenhle článek bude úvodní a informace z něj budou jen takový seznam potravin.
Po tomhle článku mám v plánu další, ve kterých se budu věnovat určitým částem detailněji.

Informace o mě a mojí změně stravování naleznete v jiném článku


Tak pomalu začneme

Upozorňuji že co se týče jídla je vhodné jíst menší porce ale až 6 krát denně.
Já jím 6 krát denně a jsem spokojená a opravdu nepřibírám.
Je vhodné jíst každé 2 - 3 hodiny, nejdéle se 4 hodinovým rozestupem. 

Kdo chce zdravě začít žít, tohle by měl doma mít.


Nádobí vhodné k vaření a přenášení


-Teflonové nebo keramické nádobí 
nebo-li 
nádobí s nepřilnavým povrchem
-Možno vařit i v parním hrnci
-Mixér buď tyčový nebo nějaký komplet co máte doma
-Monika Brýdová doporučuje Nutri Bullet
-Spoustu různých krabiček o různých velikostech
- Nějaká dóza nebo lahvička na tekuté svačiny

Přílohy

- Rýže
- Brambory
- Kuskus
- Polenta
- Jáhly 
- Pohanka
- Celozrnné těstoviny
- Bulgur

Hlavní jídla maso a další

- Hovězí zadní nebo roštěná
- Vepřové kýta nebo panenka
- Kuřecí prsa
- Krutí prsa
- Ryby treska, tuňák nebo pangasius
- Mořské plody krevety nebo mušle

-Sójový granulát, kostky nebo plátky
- Bílé tofu
- Šmakoun neochucený, mexiko a štíhlé nudle

Ovoce a zelenina

-Banány, jablka, citrusové plody, ananas nebo vodní meloun
-Okurka, rajčata, papriku, brokolici, salát ledový, cuketa a žampiony
-Je jich samo sebou víc ale tohle je jen pro příklad

Co by mohlo být v ledničce

-Bílý jogurt ( v dietě pod 2 % tuků )
-Jogobela light
- Ovofit
- Lučina Line
- Tvaroh odtučněný nebo nízkotuční
- Kefír nízkotučný
-Šmakoun meruňka
- Šunka (90% masa a víc)
-Sýr (20% tuku a méně)
-Vejce
-Mléko odstředěné nebo polotučné
- Nízkotučná mozarella

Ve spižírně taky něco

- Cibule a česnek
- Celozrnná mouka - pšeničná, žitná nebo špaldová
- Vločky - mleté nebo celé
- ovesné, žitné, ječné, špaldové nebo rýžové
- Cornflakes 
- Knackebrot a rýžový chléb
- Čočka, hrách a polenta
- Tuňák ve vlastní šťávě
- Kyselé zelí

Něčím to musíme dochutit

- Med nebo Stevie
- Kypřící prášek
- Diabetický kečup
- Nějaké ty bylinky a koření - nejlépe čerstvé
- Holandské kakao

Co může být v mrazáku dalšího

- Čínská směs - mix zeleniny
- Lesní směs - ostružiny, borůvky, jahoda atd..
- Borůvky
- Ostružiny

Všeobecný přehled

Doufám, že vám tento článek pomůže začít.
Postupně a v nejbližší době budu připisovat další články.
Budou obsahovat nápady z jídelníčku ale i jen ode mě.

Pokud by někdo z vás měl zájem o jídelníček nic není nemožné.
Jídelníček na míru buď na zhubnutí nebo nabrání svalové hmoty je možné sestavit.
Věřím že rádi poradí i s jídelníčkem klasickým.
Mám sama otestováno a jsem spokojená.


najdete je i na Facebooku

Všem čtenářům přeji krásný den

Věrka





Žádné komentáře:

Okomentovat