Borůvkové muffiny
Suroviny:
Celozrná pšeničná mouka 150 g
Nízkotučný jogurt 125 g
Odtučněné mléko 100 ml
Borůvky 150 g
Vejce 1 ks
Kypřící prášek 1 balíček
Stevie sladká 20 g
Jak na to:
Smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť.
Poté do tekuté směsi postupně přimícháme suchou směs.
Nakonec opatrně vmícháme borůvky.
Pečeme:
Na 180´C na 10 - 12 minut
Vzniklá směs mi vyšla na 12 muffinků.
Ze zkušenosti doporučuji péct v silikonových formičkách.
Těsto se totiž díky svojí konzistenci přilepuje na papírové košíčky.
Finální vzhled:
Muffiny jsou vhodné jak k snídani (cca 4 ks), tak k svačině (cca 2 ks).
Otestované manželem a mnou, doporučeno oběma.
Těsto je krásně vláčné a vlhké opravdu poctivá borůvková chuť.
Obsah živin ve všech muffinech:
Bílkoviny: 31 g
Sacharidy: 162 g
Tuky: 11 g
Vláknina: 16 g
Upozorňuji, že recept je vlastní tvorba.
Přeji vám dobrou chuť
vaše Věrka
Žádné komentáře:
Okomentovat