středa 1. dubna 2015

Zdravé pečení č.2

Borůvkové muffiny

Suroviny:

Celozrná pšeničná mouka 150 g
Nízkotučný jogurt 125 g
Odtučněné mléko 100 ml
Borůvky 150 g
Vejce 1 ks
Kypřící prášek 1 balíček 
Stevie sladká 20 g

Jak na to:

Smícháme suché a tekuté suroviny zvlášť.
Poté do tekuté směsi postupně přimícháme suchou směs. 
Nakonec opatrně vmícháme borůvky.


Pečeme:

Na 180´C na 10 - 12 minut
Vzniklá směs mi vyšla na 12 muffinků.
Ze zkušenosti doporučuji péct v silikonových formičkách. 
Těsto se totiž díky svojí konzistenci přilepuje na papírové košíčky.


Finální vzhled:




Muffiny jsou vhodné jak k snídani (cca 4 ks), tak k svačině (cca 2 ks).
Otestované manželem a mnou, doporučeno oběma.
Těsto je krásně vláčné a vlhké opravdu poctivá borůvková chuť.

Obsah živin ve všech muffinech:

Bílkoviny: 31 g
Sacharidy: 162 g
Tuky: 11 g
Vláknina: 16 g

Upozorňuji, že recept je vlastní tvorba.

Přeji vám dobrou chuť 

vaše Věrka

Žádné komentáře:

Okomentovat